SelvStrik.dk

strik og hækling

28. oktober 2010 21:00
by Elisabeth SelvStrik
2 Kommentarer

Inspirerende strikkedag!

28. oktober 2010 21:00 by Elisabeth SelvStrik | 2 Kommentarer

Jeg var til strikkedag hos Marianne (aka Meheha på Ravelry), hvor også Irene (aka paapinden.dk) var. Det var super hyggeligt, at nørde igennem og liiiige udveksle tricks og tips på strikkescenen. Jeg kom i hvert til fald hjem med en masse.

Nu skal jeg bare lige finde ud af, hvordan jeg får a) råd og b) tid til min nye todo-liste. (Glemte selvfølgelig at tage billeder... men har lavet en lille rekonstruktion :)

 

 

TODO-listen:

a) Købe garn hos Ovis. Marianne fortalte, at det er det samme garn som bla Holst Garn har. Men Ovis har en vaskeservice, som gør at garnet bliver suuuuper blødt. Jeg mærkede selv forskellen og HVILKEN forskel. Det vides ikke, hvad hun vasker garnet med, men det vasker al spoleolien ud og gør at garnet bliver meget blødere end man selv kan vaske det efterfølgende. Det skal jeg selvfølgelig prøve....DONE, har bestilt og glæder mig allerede til det kommer :)

b) Gruppen CPH Knitters på Ravelry mødes i november til Julepakkeleg. Ud over at strikke og sætte ansigt på Ravelry'ister (hvilket jeg glæder mig helt vildt til), så er der pakkeleg, hvor der spillers om garn!!! Alle tager noget godt garn med, der så spilles om. Jubi jeg glæder mig allerede. Så håber jeg Slavi tager prøver med af sit garn, for det ser vildt lækker ud, men lidt dyrt så det kunne være rart lige, at se det (med fingrene :) ... DONE, har lige meldt mig til.

c) Hvilket fører mig over i punkt c: Skaffe (eller jeg må nok desværre købe) garn fra By Slavi. Jeg har hørt så meget om hans garn og Marianne havde lige en grøn melange Jitterbug. Vildt lækker. Men det vil jeg også. PENDING...

d) Jeg lånte også lige en opskrift på Finoa 2. En rigtig sød tunika / kjole fra Rasmilla. Og den kan jeg passende strikke af garnet fra Ovis. Det MÅ være karma :) Jeg tænker at strikke den i lilla eller pink, og så top / bund kant i noget multicolor strømpegarn fra Det Uendelige Garnlager. Jeg glæder mig allerede. Det er så halvt DONE og halvt PENDING. 

e) Så fik jeg set en Anne Strange Folklore Cardigan med hulkrus, i levende live... åhhhh den har jeg villet strikke i evigheder. Marianne havde strikket den rigtig fint med gule/røde nuancer i hulkrusen. Jeg vil have pang til min hulkrus; neongul, mørkelilla, klar grøn, turkis og pink.... øv jeg vil strikke den NU! PENDING...

e) Og så blev jeg lige mindet om Fåreavlernes julemarked på Remisen i slutningen af november. Jeg skal selvfølgelig med og har tilmeldt mig på Ravelry. DONE/PENDING

 

Links fra indlægget:

Strikkefællesskabet Ravelry

Irene fra Paapinden.dk

Net-garn-pusher Ovis.dk

Net-garn-pusher Holst Garn

Net-garn-pusher byslavi.dk

Net-garn-pusher Rasmilla som også har opskriften Fiona 2 - P.S. Rasmilla har også rigtig lækkert garn af halvt lammeuld og halv bomuld, desværre har jeg oplevet at garnet lugter meget af skyllemiddel :( go home bamseline

Folklore Cardigan fra Anne Strange

Fåreavlernes julemarked

26. oktober 2010 14:00
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

Gammel kærlighed ruster aldrig?

26. oktober 2010 14:00 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

Jeg var liiiige på lageret aka Det Uendelige Garnlager for at se om der skulle gemme sig noget spændende. Og sørme ja det gjorde der! En kvartstrikket Helga Isager 'Patentstrikket Cardigan', med det fedeste blå melange Drops alpaka garn.

  

 

I kender det sikkert: Fra første gang jeg så den, var jeg forelsket! Jeg MÅTTE bare strikke den. Da jeg købte garnet overvejede jeg, at begynde på den på vej hjem i bussen. Jeg var HELT tændt.

Det var cardiganen, som ville erstatte ALLE andre cardis. Men så havde jeg ikke den rigtige pindstørrelse, og så gjorde opskriften knuder, og så blev det sommer og så og så og så...

Nu 6-8 måneder senere er den begyndt at spøge igen. Garnet er jeg stadig helt vild med. Det er en skinnende marineblå (nr.6834m), med næsten kamæleon-agtige nuancer af lilla, turkis og rød.

Den strikkes af dobbeltgarn, så den bliver garanteret mega varm og knapperne skal ikke være træ som i opskriften, men enten store i rå metal eller måske en vild kontrast farve. Jeg skal bare liiiige finde min kouse med knapper (den har været væk siden vi malede og flyttede om for 2 måneder side - øv)

Jeg kan mærke, at jeg må i gang igen med at strikke den. Men tror jeg starter forfra i en mindre størrelse, den har jo ry for at strække sig meget ved brug.

... fortsættelse følger :)

 

Links fra Indlægget:

Drops alpaka garn

Patent strikket cardigan af Helga Isager

Helga Isagers bog 'Strikketøj'

 

 

 

20. oktober 2010 12:40
by Elisabeth SelvStrik
2 Kommentarer

Don't share needles!

20. oktober 2010 12:40 by Elisabeth SelvStrik | 2 Kommentarer

- som de siger på strikkefælleskabet Ravelry. Men strikkepinde og hæklenåle er jo et heeeelt kapitel for sig, derfor er dette indlæg helliget strikkepinde :)

 

 

Jeg har været igennem flere faser. Den første fase bundede i høj grad i, at jeg ikke vidste bedre! Derfor var mit mål bare at have så mange forskellige størrelser pinde og nål som muligt - BIG mistake! Jeg har derfor rigtig rigtig rigtig mange pinde i plastik og dårlig kvalitet metal.

Jumperpinde, der er meeeega lange og tunge, når der først kommer en masse strik på pinden. Strømpepinde (hvad skal man med dem!), hvor man sidder og fedte med 5 små pinde og hele tiden kæmper med at få maskerne til at blive på pinden. Og hæklenåle i dårligt metal, som med tiden er kommet til at se ud som om Uri Geller har været forbi. Okay sidstnævnte har måske også noget at gøre med at jeg er en såkaldet 'aggressiv strikker' - som min veninde kalder det :)

Det fører mig over til næste fase som handlede som sanselighed. Jeg blev helt vild med træpinde. Bambus var ok, men især rosentræ og ibenholt var et hit. Det var også en liiidt dyr affære, idet et sæt af de to sidstnævnte koster en hundredemand. Ups! Dem har jeg vist en del af (shhhh). Desværre blev de ofre for den aggressive strikning og strikketøjet glider heller ikke helt som det skal.

Nu er jeg tilbage til metal, men de såkaldte 'hurtigstrikkere'. Det er metalpinde som er hule, men er lavet af et ret let metal materiale (hmm må lige tjekke hvad det hedder - let-metal måske? eller måske er det aluminium). Og så opdagede jeg RUNDPINDE!!!

Dette revolutionerede min strikning. Igen min gode strikke-veninden var på banen og lærte mig at ALT kan strikkes på rundpinde - bare de er lange nok. Det lyder jo som lidt af et paradoks, men sådan er det. Magic Loop er det nye sort (selvom det er noget tid siden jeg begyndte på det - så teknisk set må det være det gamle sort?!!). Det er simpelthen fantastisk!

P.S. hvis nogen er interesseret i at købe nogle af mine 337 metal jumper/strømpepinde kan de henvende sig her selvstrik@selvstrik.dk

 

Links fra indlægget:

Her kan du finde Ravelry

Her kan du se trærundpinde i rosentræ og ibenholt fra Susannes

Her kan du købe Addi Turbo rundpinde også kaldet hurtigstrikkere

Se hvordan du kan strikke alt på rundpinde også kaldet Magic Loop på Youtube