SelvStrik.dk

strik og hækling

21. maj 2013 11:35
by Elisabeth SelvStrik
6 Kommentarer

Danse-strik

21. maj 2013 11:35 by Elisabeth SelvStrik | 6 Kommentarer

På lørdag skal jeg og 2 veninder til danse-strik, og jeg glæder mig.

Hvad i alverden er det? - Tænker du måske. Ja, jeg ved det heller ikke :) Men kort fortalt er det en danseforestilling af/med danseren Kirstie Simson og strikkeguruen Stephen West.

Jeg må indrømme, at jeg ikke kender så meget til Kirstie Simson - men Stephen West 'kender' jeg fra Ravelry, hvor han nærmest har kultstatus på nogle fora.

Her nedenunder er han i eget strik :)

 

Stephen West står for en yngre generation af strikkedesignere og strik, som ligner det fra modebladende. Han er kendt for tørklæder, sjaler og huer, der er forholdsvis enkle at strikke, men som har kant og drama. Striber, geometriske mønstre af ret og vrang og ind/udtagninger, som skaber sjaler i nye former. Han har også medvirket til er gøre strik moderne til mænd og især yngre mænd.

Stephen West har siden 2007 blogget om strik og har solgt opskrifter på Ravelry og nu kan man også købe og læse om ham på hans nye hjemmeside WestKnits.

Nå, tilbage til på lørdag... ja, jeg ved ikke så meget om det, men det er helt sikkert, at det bliver spændende. Her er en lille skør video, som måske løfter lidt af sløret for hvad der skal ske på lørdag:

 

 

Og efter forestillingen kan man lige få sig en snak med Stephen - hvis man kan fange ham for alle de andre der også lige skal snakke med ham. Og så skal man have strikketøjet med - det i sig selv lyder jo meget interessant.

 

15. maj 2013 21:05
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

Store dejlige ord

15. maj 2013 21:05 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

Jeg er alene hjemme med min 4årige datter - også kaldet lutten.

 

 

Hun snakker fra hun vågner indtil hun er faldet i søvn :) Der er så meget, som skal fortælles og beskrives og undersøges med ord. Og hun har rigtig mange ord. Og hun er ikke bange for bruge svære eller store ord. De fleste er rigtige ord, men jeg elsker dem hun selv laver... som helledage (helligdage), sesempel (for eksempel), transisister (transitorradio), støvstuer (støvsuger), alarkrids (lakrids) og ektulyptus (eukalyptus).

Da hun var lille, 2-3 år, kendte hun godt de rigtige ord, men hun kaldte sin klapvogn for Buba, sin sut for Måv og smør for Føj (hun elskede og elsker stadig smør).

Hun er det dejligste, mystiske og mest fantastiske væsen jeg nogensinde har mødt <3

10. maj 2013 23:10
by Elisabeth SelvStrik
2 Kommentarer

Being

10. maj 2013 23:10 by Elisabeth SelvStrik | 2 Kommentarer

Jeg har i øjeblikket en følelse af, at jeg skal en masse. Der er så meget jeg skal nå, men jeg synes aldrig jeg har tid til det væsentligste.

Min datter er 4, snart 5 og hun lærer mig meget om at være mig, fordi hun er så god til at være sig. Det hun synes er væsentligt, bruger hun al sin tid på og ting der er ligegyldige, ja dem lader hun være med.

Jeg kan lære noget af, at gøre som hun: Det vigtigste først. Mit vigtigste altså!

Jeg er blevet så optaget af alt det jeg burde, at jeg er holdt op med at gøre det jeg virkelig skal - nemlig at være mig selv. Og gøre ting som jeg finder væsentlige i mit liv.

Så jeg tager lige en tørn med at være mig :)