SelvStrik.dk

strik og hækling

29. november 2013 13:30
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

De bedste julemarkeder 2013

29. november 2013 13:30 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

... ligger selvfølgelig alle sammen denne weekend. S¨å jeg kan lige så godt erkende, at jeg ikke når dem alle sammen - øv.

Plantefarvet merino (til venstre) og pelsuld (til højre) fra sidste års Fåreavlernes Julemarked :)

Her kommer mine 4 favoritter, men jeg vil egentlig hellere se dine i kommentarfeltet.

Fåreavlernes Julemarked

Er det mest spændende, hvis man er syg med garn og fibre (som jeg : ).

Der er alt hvad man kan ønske sig af alpakkagarn, mohairgarn, merinould, fåreuld, pelsuld og jeg har sågar købt zobelgarn (som jeg stadig ikke har brugt, fordi det er så sjældent og smuk), plantefarvet garn, gode tilbud, filtede uld sutsko, skind til at lægge i stolen, strikkede strømper og fårepølser.

Det er fortrinsvist små producenter og det gør at udvalget er enormt og meget varieret - hvilket jeg elsker <3

Hvis du tager forbi, så kig efter Lovisa: En varm og venlig filtkunstner med langt gråt hår og lang uldkjole med filtede blomster på. Hun laver de fineste små dukker, filtede agern og filtede kugler. Der er en pris til voksne og en pris til børn - hun elsker børn og jeg elsker, hvordan hun er så utroligt meget sig selv.

Fåreavlernes Julemarked: 30.November - 1. December, kl. 10-17, Remisen, Blegdamsvej 132, 2100 Kbh.Ø

Camilla Plums Julemarked

Fuglebjerggaard, hvor Camilla Plum bor og arbejder, er et utroligt spændende sted af krydderier, mad, natur og inspiration. Og de julemarkeder, og også de økomarkeder hun tidligere holdte, er bare lækre - på en ikke-wellness-agtig måde, men en meget naturlig, sanselig og autentisk måde.

Jeg er vild med, at hun er kreativ, står fast på sine værdier og helt sig selv. Og sådan er stemningen også på gården <3

Camilla Plums Julemarked: 30. November - 8. December, hver dag fra kl.10-16, Fuglebjerggaard, Hemmingstrupvej 8, 3200 Helsinge

Republikkens Julemarked

Republikken er egentligt et kontorfællesskab for mindre virksomheder. Men fordi de også har værkstedslokaler med maskiner og redskaber, så tiltrækker det mange mindre kunsthåndværkere. Og det er så kunsthåndværkerne, der holder julemarked med plexiglas øreringe, julepynt, postkort, illustrationer, tasker og smykker.

P.S. De har også en rigtig hyggeligt cafe, hvor man kan kigge forbi i almindelig kontortid og arbejde eller mødes, hvis man er en mindre virksomhed, eller bare for at kigge. Koster kun den kaffe / the / kage man indtager :)

Republikkens Julemarked: 29. November - 1. December, fredag kl.13-20 og lør/søn kl. 10-17, Vesterbrogade 26, 1. sal, 1620 Kbh.V

KDAKs Julemarked

Det er designskolen og arkitektskolen som holder deres julemarked sammen. Og det plejer at være en samling super fede ting af strik, keramik (min gamle passion), papir you name it, som er kreative og mærkelige og smukke og helt unikke.

Jeg har stadig en mærkelig nisse lavet som collage af avispapir og så lakeret - det bliver ikke jul uden den :)

KADKs Julemarked: Lørdag 30.november kl. 10-18, Danneskiold-Samsøes Allé 51, 1434 Kbh. K

26. november 2013 18:02
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

Nem pompom

26. november 2013 18:02 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

Jeg laver rigtig mange pompomer. Til huer, til halstørklæder, til pynt og til min datter - hun elsker pompomer.

Men jeg var træt af at det tog så lang tid at lave dem: klippe skabelonen, tråde nålen, nåle i hullet x 1000 Zzzzzzzzzzzzz

Så fandt jeg et billede på Pinterest (sorry kan ikke huske hvor eller hvem det var), som viste hvordan man super nemt laver sine egne pompomer.

Du ruller garnet rigtig rigtig mange gange omkring noget (alt efter størrelse: en gaffel, en hånd eller ?) - når du tænker du har rullet nok garn på, så giv den lige en ekstra tand. Jo mere garn, jo tættere og flottere en pompom. Bind en snor omkring - meget stramt - og nu ligner den allerede lidt og så klip og og klip til.

Kig lige med en gang:

Eller en stor pompom:

22. november 2013 23:17
by Elisabeth SelvStrik
2 Kommentarer

Hvis den hellige gral...

22. november 2013 23:17 by Elisabeth SelvStrik | 2 Kommentarer

...er garn, så kommer det fra Manos!

Dette her garn har jeg kigget på, savlet over, sukket efter siden jeg så det første gang for ca. 5 år siden. Jeg vidste jeg ville have det i shoppen, men tiden skulle lige blive rigtig og det er den nu!

Hvad synes I om det?

Jeg er vild med kombinationen af farver, silke, uld og så er det Fair Trade - jamen det er nam nam. I første omgang har jeg Silk Blend i 7 farver (silke og uld) og Manos Lace i 3 farver (silke, baby alpakka og kashmir).

Og det kan fås i shoppen fra på mandag (ikke at jeg vil af med det, men jeg er nok nødt til at sælge lidt af det) <3