SelvStrik.dk

strik og hækling

23. september 2014 11:31
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

Strikkekursus på Sejerøfærgen!

23. september 2014 11:31 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

I weekenden var jeg til Islandsk Strikkefestival, og der mødte jeg Mette Dahl, som laver et superspændende kursus i Design af farvestrik - på Sejerøfærgen.

Jeg var på denne her Strikkefestival og så en kvinde ud af øjenkrogen, som så bekendt ud. Jeg har sådan en klæbehjerne med ansigter (kan genkende ansigter fra børnehavevenner, jeg først ser 25 år senere), men ikke med navne, så jeg skulle lige høre hvad hun nu hed :)

Og jo, vi havde gået på kursus med hos Håndarbejdes Fremme for et par år siden og så faldt vi i snak.

Jeg kan huske hende fra kurset, som en utrolig nysgerrig og kreativ strikker. Og nu har hun lavet noget super kreativt: Strikkekursus i Design af farvestrik på Sejerøfærgen!

Hun bor selv på Sejerø, og fik ideen om at lave et strikkekursus over flere gange på selve færgen. Så ringede hun selvfølgelig til færgeledelsen og de var helt med på ideen. Bagefter fik hun LOF kalundborg med på den også. Og ja nu er hun i gang.

Det er stadig få pladser og prisen på kurset er 1.040 + 180kr for færgebilletter til alle gangene.

22. september 2014 12:05
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

Garn til morgenmad

22. september 2014 12:05 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

Ahhh, at spise morgenmad og beundre sit garn efter weekendens festival :)

I weekenden var jeg til Islandsk Strikkefestival på Nordatlantens Brygge. Det var super interessant og der var virkelig mange specielle ting. Og jeg fik også et par nye teknikker med i tasken.

Det var på toppen af Nordatlantens Brygge, i det ene store rum var der foredrag og i det andet store rum var der stadepladser. Alt i alt et lille fysisk areal, men hvad havde de ikke fået puttet på!

Der var så meget spændende, at det må blive til et par indlæg. Så dette her indlæg handler om det vigtigste, nemlig: Garn!

Plantefarvet garn <3

Der var flere spændende stande, men det mest spændende sted for mig var Hespa. Guðrún Bjarnadóttir, som ejer Hespa, er en utrolig venlig og interessant kvinde, med kæmpe viden både praktisk, teoretisk og historisk om plantefarvning. Hvis du skal til Island, er hun et must-see!

Guðrún havde et vælt af plantefarve garn med, alt sammen hånd- og plantefarvet Einband. Einband er den islandsk tynde 1-trådede uld, som strikkes på pind 3-4.

Her er hvad jeg ikke kunne leve uden:

De 4 nøgler syren og 1 nøgle karrygul skal blive til en lækker cardigan eller trøje. Super enkel, måske med colorblocking på det nederste af ærmer og krop eller noget i den dur.

Det grønne og det pinke ved jeg ikke helt med. Måske i kombi med andre garner til et sjal, jeg købte dem bare fordi de er smukke.

Jeg købte også 4 nøgler græsgrøn Einband, som ikke er plantefarvet, men en smuk farve alligevel. Farven er lidt hård i forhold til med Hespas smukke nuancer, så hvad de passer til, må jeg finde ud af. Ja, så det ryger ind i skabet (til de 10 trøjer som er halvfærdige og garn til 100+ trøjer)

Islandsk innovation

Der var også et andet spændende og helt nyt garnfirma - Einrum. Det ejes af den islandsk arkitekt, Kirstin Brynja, som meget innovativt har spundet Einband sammen med 1 tråd Thaisilke! Det var utrolig smuk og specielt udtryk det fik. Min veninde købet et kit til en trøje med en meget smuk raglan-snoning. Den glæder jeg mig til at se :)

Knapper af lakseskind

Selvom jeg sagde det skulle handle om garn, så vil jeg lige fortælle om knapperne som er på det første billede. Rod.is havde en rigtige spændende stand, hvor de sad og lavede knapper af... farvet lakseskind!

Det var utrolig smuk og unikt i udtrykket, fordi skindet både kunne få en ruskind-agtig overflade, en blank slangeskinds-agtig over glade og så en almindelig skind overflade. Det kan ko-skind jo også, men overfladen på dette skind her var bare mere smuk og sanselig.

Og så er det et rigtig godt projekt, at alt fra et dyr spises eller bruges, i respekt for dyret og vores planet.

20. september 2014 10:36
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

mini strikkefestival

20. september 2014 10:36 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

Mens det meste af verden (og måske kun strikkeverden) er på Fanø til strikkefestival denne weekend, så er jeg til minifestival om Islandsk Strik på Nordatlantens Brygge.

I dag og i morgen fra kl. 12-17, skal jeg og en veninde høre og se og mærke islandsk strik - uh jeg glæder mig :)

Det er virkelig en weekend i strikkens tegn, denne weekend er der jo også strikkedyst på TVSyd... det kommer jeg desværre ikke at have tid til, men mon ikke man kan se det efterfølgende.