SelvStrik.dk

strik og hækling

29. april 2015 15:34
by Elisabeth SelvStrik
1 Kommentarer

PopUp Strik 1.0

29. april 2015 15:34 by Elisabeth SelvStrik | 1 Kommentarer

I mandags var der PopUp Strik for første gang og det så sådan her ud:

Hvad er PopUp Strik?

PopUp Strik er et spændende projekt jeg har med Carsten Bo fra Strikkefestivalen KnitWork.

Det er en ny uformelt og kulturel måde at strikke og møde andre på. Det er kort sagt: Strik med andre på skjulte/hemmelige steder i København.

Man kender datoerne på forhånd og så kan man tilmelder sig med sin mail eller mobilnummer (det er IKKE bindende). Dagen før får man en mail eller sms med adressen og så dukker man bare op, hvis man kan og synes det lyder spændende.

Selve arrangementerne er gratis, men nogle steder skal der købes indgang eller der er en cafe der kan købes kaffe/te/kage.

PopUp Strik på Politi Museet

I mandags var vi på Politi Museet på Nørrebro i København, hvor 23 skønne mennesker var mødt op med hækle- og strikketøjet.

Politi Museet havde meget genereøst åbnet dørerne for os gratis og stillede med Lasse, en god fortæller og historie-studerende som arbejder på stedet.

Selve museet er den oprindelige Station 6 fra slut 1860'erne og modtagelsen, samt selve murerne og trappen står stadig fra den gang.

Det var i modtagelsen (se billeder længere oppe) vi sad og strikkede /hæklede, mens Lasse fortalte om det gamle Nørrebro og politistyrken i slut 1800-tallet. Det var utrolig spændende og vi fik også lige rundet politiet i besættelsestiden og hvornår der kom kvindelige betjente til (først i 1960'erne kom der kvindelige betjente!! Men fra 1915 kunne kvinder arbejde i politiet på kontor). Lidt skægt, så var der et par deltagere som var vokset op på Nørrebro i 1940'erne og 1950'erne, som også kunne fortælle lidt om det. 

Bagefter var der tid til at gå rundt og kigge - og så kunne man tage en selfie på en rigtig politimotorcykel. Og jep, det er mig der hækler på motorcyklen :)

Et andet interessant sted var Mord Rummet. I montrerne var udstillet forskellige ting fra gamle mordsager, blandet andet dette strikkede sjal/cape, med hæklede borter, fra Valby Langgade-mordet (sorry kan ikke huske årstallet). 

Dog vil jeg godt advare mod at kigge i skufferne, hvor hver skuffe er en gammel mordsag med billeder... Det var ikke for sarte sjæle, men heldigvis kan man jo lade være med at kigge i skufferne (hvis man ikke som mig, er for nysgerrig).

Bagefter satte vi os op i frokoststuen og fik kaffe, kage og mere strik/hækling og en snak.

Tusinde tak til alle jer der kom, vi var helt overvældet af interessen og glæder os meget til næste gang den tirsdag den 26. maj.

Hvis du vil have besked om PopUp Strik, kan du komme på maillisten her og næste gang er tirsdag den 26. maj.

Hvis du vil se flere billeder og video så kig forbi Instagram og søg på #popupstrik :)

7. april 2015 18:16
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

Viva-Wow... nyt garn: Vivacious 4ply

7. april 2015 18:16 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

Jeg præsenterer: Vivacious 4ply, et super lækkert nyt garn. WOW jeg er forelsket <3

 

Info om garnet

Det er et superlækkert (ok, det har jeg vist sagt) i 100% superwash merino uld, så det kan altså vaskes i maskinen og er super fint blandt andet til børneting. Ov nævnte jeg at det er håndfarvet?

Jeg har det i 7 tone-i-tone farver, hvilket betyder at det er fyldt med nuancer, som får farven til at LEVE.

Strik det på pind 2,5-4 alt efter hvor tæt du vil have det. Jeg er i gang med SelvStrik huen og det

passer fint til pind 3,5.

Hvor meget skal man så bruge? 1 nøgle er nok til 1-2 huer (mere om det senere, jeg er i gang med at speedstrikke :), til en baby vest går der ca. 1/2 nøgle ting og til en voksentrøje går der 3-6 nøgler til, alt efter hvor stor den skal være :)

Her kan du få inspiration til hvad man kan strikke eller hækle af det, se på Ravelry, hvad andre har gang i.

Her er hver farve i sit helt eget lys

Peacock <3 en smuk aftenhimmel, fra lys blå over i mørk blå og lilla:

Deep Aqua <3 nattens hav af blå/grønne petroleums nuancer:

Deep Forest <3 den særlige mørkegrønne farve skoven får med lyse glimt fra solen:

Pink <3 den vildeste blomst fra mørk til viberende pink:

Plum <3 sensommerens støvet mørke og lyse blommefarver:

Copper tones <3 træstammens varme brune kobber toner:

Tweed <3 skyggefarver af mørkegrå og aubergine der blander sig:

Hvilken farve du føler dig mest draget til og hvorfor?

7. april 2015 14:26
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

Stripe Study Shawl

7. april 2015 14:26 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

Dette her er mit absolut yndlings sjal.

Jeg elsker det! Fordi det var sjovt at strikke, det er praktisk fordi det er langt og ikke så bredt, garnet er blødt og jeg er vild med farverne.

Sjalet er Stripe Study Shawl af den finske designer Veera Välimäki. Du kender måske hendes mønster til kjolen Laneway? Nå, men hun er en skøn designer, som laver enkle designs der bare lige har et twist.

Twistet i dette her sjal er at det er strikket med vendestrik (også kaldet venderækker eller vendepinde). Hvor man ikke strikker pinden helt færdig, men vender midt på en pind og så strikker den anden vej. På den måde kan man få den ene side af sjalet til at være længere end den anden side af sjalet, Så det bliver asymmetrisk.

Opskriften er på engelsk, men nem at følge, det er bare retstrik også kaldet rillestrik på alle pinde og så vende når opskriften skriver det. Og når man har strikket den første stribe ligger mønsteret i fingerne :)

Det er strikket på pind 3 af Yaku superwash uld. Jeg har brugt 3 nøgler Turkis og lidt over 2 nøgler Lysturkis Yaku uld, så 6 nøgler og det har så kostet 270kr i garn at strikke. RETTELSE: sjalet vejer 224g, så der er gået 4,5 nøgle garn til og ikke 6 nøgler - så kun 225kr :)

Og det måler 223cm x 50 cm.

Det var så sjovt at strikke, at jeg strikkede et mere i grå og magenta yaku uld. Desværre ingen billeder, måske kommer de senere. Men det er i hvert fald ikke sidste gang jeg strikker det.

Hvad er dit yndlingssjal?