SelvStrik.dk

strik og hækling

31. august 2015 14:02
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

Bryst Historier

31. august 2015 14:02 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

- er et nyt projekt jeg er i gang med, sammen med Astrid Brinch aka Fru Kongen.

Rigtig mange blive berørt af brystkræft, og lige nu har ca. 60.000 kvinder brystkræft (1% er mænd. Kilde: Kræftens Bekæmpelse). Jeg kender flere både i min familie og bekendtskabskreds, som enten har haft eller har været pårørende til en med brystkræft.

Man bliver bedre og bedre til at opdage det hurtigt og det er en af årsagerne til at efter 1 år lever 96% stadig og efter 5 år lever 85%. Det er en forfærdelig sygdom, men der er rigtig gode muligheder for overlevelse og dermed håb. Historierne om overlevelse og håb vil vi rigtig gerne formidle <3

Lyserød Lørdag d. 3. oktober

I anledning af Støt Brysterne og Lyserød Lørdag 3. oktober stiller Astrid og jeg op med et neonpinkt strikke/hækleprojekt. Vi vil med hjælp fra jer, strikke og hækle rigtig rigtig mange BH'er og hænge op i det offentlige rum, med et lille hagtag hvor der står en personlig historie fra en som overlever brystkræft.

Formålet er at man skal blive draget til BH'erne og læse de personlige historier og mærke bare lidt af det som brystkræftoverlever lever med hver dag. Og gerne støtte Kræftens Bekæmpelse med et beløb.

På selve dagen den 3. oktober vil vi og jer der vil være med, mødes og strikke/hækle og sammen sætte dem op. Hvor de skal hænge, venter vi stadig på at få godkendt af kommunen.

Allerede til Strikkefestivalen KnitWork i København vil vi sidde og strikke/hækle BH'erne og der kan du også være med :) gå efter det neon-pinke garn.

Strik/hækl en BH

Vi har brug for rigtig rigtig mange BH'er. Så hvis du vil hjælpe, er der her lidt specifikationer:

Strik eller hækl eller sy 2 ligebenet trekanter (alle sider er lige store ca.), der ca. skal være 13cm på hver side.

Hvis du strikker kan du starte med 3 masker og tage ud i hver side på hveranden pind.
Forbind dem med luftmasker, så du synes det passer.

Matriale: garn/stof i neon pink (gerne akryl)

Nærmere opskrift kommer snart, men så er der lidt at starte på :)

Bidrag med en personlig historie

Vi vil rigtig gerne høre din personlige historie om at leve med eller overleve brystkræft. Så hvis du har lyst til at dele din historie, vil vi rigtig gerne høre fra dig. Hvordan fandt du ud af det, hvad tænker man, hvordan overlever man mentalt i det, fik det dig til at leve dit liv anderledes efterfølgende eller hvad som helst du har lyst til at dele.

Hver historie vil have et fornavn og alder, men hvis du foretrækker at være anonym, så er det også helt fint, bare vi kender dit rigtige navn.
Pga. den lidt begrænsede plads, ca. som et visitkort, har vi et maks. på ca. 50-80 antal ord + fornavn og alder. Måske er vi nødt til at korte lidt ned, men alle tanker og historier er vigtige.

Mange hilsner
Astrid, FruKongen og Elisabeth, SelvStrik

#BrystHistorier
Skriv til os: BrystHistorier@gmail.com
Følg os: https://www.facebook.com/BrystHistorier

27. august 2015 14:38
by Elisabeth SelvStrik
4 Kommentarer

Lyseblå sommersky

27. august 2015 14:38 by Elisabeth SelvStrik | 4 Kommentarer

Hvad synes du: strikke/hækle gaver til andre - et hit eller shit?

(Det er lige svært at tage billeder af Hitchhiker sjalet, men jeg synes den er ret fin som en lille snegle-agtig bylt)

Jeg har lige strikket (og nu også afleveret) denne sommersky af en Hitchhiker i Gleem Lace og Kid Seta mohair - og modtageren blev glad :)

Jeg har ikke strikket så meget til andre tidligere, men det var dejligt denne gang at sidde og strikke, mens jeg tænkte på modtageren. Små stykker kærlighed strikket ind i hver maske. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang :)

Strikkeopskrift, garn og så videre...

Opskrift: Hitchhiker af Martina Behm.

Jeg har strikket den flere gange bl.a. i gul (læs om den HER) og jeg elsker at den er utrolig enkel, men med et udtryk, som gør den meget ta'påsom (aka wearable) og hvis man kun har et enkelt nøgle eller 2 af noget lækkert garn, så er det nok. Man strikker bare indtil, der ikke er mere garn :)

Garn: 1 nøgle Blue Lagoon Gleem Lace, som er håndfarvet skøn uld og silke (100g/800m) og 2 nøgler lyseblå Kid Seta, som er kidmohair og silke (25g/210m). Gleem Lacen er sådan lyseblå over i jeansblå. Det er utrolig svært helt at fange på billedet, men den er meget smuk og let sammen med den lyseblå Kid Seta.

Pindstørrelse: Jeg har strikket den på pind 4, men jeg kunne godt have gået en halv pind op. Det er i virkeligheden en fordel at det er meget luftigt.

Jeg strikkede den på lækre pinde i ibenholt som er en sort ædeltræsort og kan ses HER. Jeg elsker bare de pinde, men de er ikke så praktiske til mørkegarner, men til denne her sommersky var de perfekte <3

Hvad har du strikket fornylig til en anden? Var det en fornøjelse? Jeg bliver altid glad for et pip fra dig, om det er stort eller småt :)

17. august 2015 17:13
by Elisabeth SelvStrik
3 Kommentarer

Pink Slægtningen

17. august 2015 17:13 by Elisabeth SelvStrik | 3 Kommentarer

Meget for varm til nu, men super lækker: Jeg har strikket Pia Hernøs i Slægtningen i pink :)

Kender du det at have noget garn liggende i måske endda flere år og pludselig skal det være? Sådan var det med dette her garn.

Sidste sommer havde jeg været på den årlige Samsø-tur og købte 2 nøgler Hjelholt farveskifter garn i lilla/pinke nuancer. Og så en morgen vågnede jeg og tænkte: Slægtningen! Skal jeg strikke i det garn. (Ja, sådan er det ofte for mig :)

Jeg har som sædvanlig ændret lidt i opskriften - da min strikkefasthed ikke passede. Så den er strikket på pind 4,5 i den mindste størrelse. Jeg er startet oppefra som opskriften siger, men er bare startet med at strikke rib på pind 3 og strikket ca. 5cm. Herefter skiftede jeg over til pind 4,5 og strikkede så som mønsteret, indtil jeg synes det var bred nok.

Det betyder at de færdige mål på trøjen dermed er blevet:

Brystmål: 61 cm

Omkreds nederst ved rib: 108 cm

Længde fra top til bund: 62 cm

Raglan mål (fra hals til ærmegab): 37 cm

Ærmelængde fra ærmegab: 47 cm

Den er dejligt tynd, alligevel varm og ikke for bred, så jeg sejler rundt i den.

Og ja, så var der ikke helt nok garn, så jeg købte et ekstra nøgle ensfarvet i pink. Og jeg er blevet ret glad for mine pinke ærmer :) I alt endte jeg med at bruge 2,5 nøgler Hjelholt garn og trøjen er en størrelse L.

Den var ret nem at strikke, det eneste man lige skal holde øje med er at raglan og foran har udtagninger på forskellige pinde. Så jeg satte maskemarkører på (som opskriften skriver) og satte en lille seddel på med hvornår der skulle være udtagning, så var der nemt at huske selvom jeg ind i mellem holdt pauser fra strikkeriet :)

Den eneste ulempe er at garnet er 1-trådet og trækker lidt til højre. Det er ikke slemt, men lige da jeg var færdig blev jeg helt ked af det. Men det rettede sig og nu tænker jeg ikke over det :)

Jeg er ret vild med den og hvis det ikke var fordi jeg er i gang med en masse andet, så kunne jeg godt have lyst til at strikke den i 1 tråd yaku uld og 1 tråd kid mohair... senere :)

Læg endelig en kommentar :) Jeg bliver altid meget glad for kommentarer, enten hvis du har oplevet/strikket/hæklet noget lignende eller bare gerne vil sige hej :)