SelvStrik.dk

strik og hækling

20. oktober 2015 16:27
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

PopUp Strik på Buddhistisk Center

20. oktober 2015 16:27 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

PopUp Strik oktober havde jeg personligt glædet mig meget til: PopUp Strik på Dansk Buddhistisk Center på Svanemøllevej.

Aftenen startede med at jeg ankom lidt over 18 og sad uden for bygningen på Svanemøllevej på en hyggelig bænk og kunne lige ane solen gå ned. Sammen med Astrid aka Fru Kongen.

Indenfor blev vi budt velkommen og vist ind i det smukkeste røde værelse med bemalinger på væggen. Her skulle vi PopUp Strikke og bagefter var det også her vi skulle være med til fællesmeditation.

Selvom ikke alle var helt klare på at sidde på gulvet, så lykkes det og vi fandt plads i vindueskarmen og andre steder til at sidde lidt mere oprejst :)

PopUp Strik og meditaion

Julie, vores vært, har været buddhist i mange år og har også boet nogle år på centeret.

Julie fortalte om nogle af grundtankerne bag den form for buddhisme som centeret praktiserer og hvordan centeret startede. Det var et danske ægtepar Hannah og Ole Nydahl der på deres bryllupsrejse til Himalaya mødte en gren af tibetanske buddhisme kaldet Diamantvejen. De blev i området i flere år og blev efterfølgende opfordret til at tage tilbage til Danmark og starte et center.

Jeg har lige prøvet at redegøre for nogle af de grundtanker indenfor buddhismen som Julie fortalte om, men det slettede jeg så igen :) Læs mere på deres side eller gå på biblioteket hvis du er nysgerrig, det er vist bedst.

Men jeg vil skrive hvordan jeg personligt blev inspireret. Jeg blev inspireret til at opfatte mig selv som en der allerede indeholder alt det vigtigste for at blive lykkelig. At jeg allerede i dag har alle egenskaberne, men 'bare' skal gøre arbejdet. At lykke handler om hvordan jeg opfatter verden. Og hvis jeg kan ændre min opfattelse af verden, så kan jeg faktisk ændre min verden. Som så mange ting er det utrolig enkelt, næsten banalt, men når det kommer til stykket er det enkelt, ikke nemt :)

Efter ca. 1 times foredrag kom der 10 andre menneske ned i lokalet, som skulle være med i fællesmeditationen. Fællesmeditationen var også rigtig spændende og de 20-30 min gik hurtigere end jeg troede. Derefter var der lidt chanting og så gik vi ind i cafeen og fik kaffe/te og nogle af buddhisterne tilknyttet centeret blev og svarede på spørgsmål.

Vindues-indvielse!

Og så var der vinduesindvielse :) Dansk Buddhistisk Center har haft bygningen på Svanemøllevej i mange år, der er en ældre bygning, som ofte trænger til en kærlighånd. Centeret drives af frivillige og vores vært Julie og et par andre, havde i flere måneder arbejdet på at nedslibe og male det 2 meter høje dobbelte sprosset vinduesparti over hoveddøren. Den aften vi var til PopUp Strik var de blevet færdige og det skulle fejres med champagne - og vi var inviteret :)

Mange gange tak til jer der dukkede op til PopUp Strik, jeg håber I hyggede jer og en kæmpe tak til Dansk Buddhistisk Center for at åbne dørene for os :)

Hvis du er blevet nysgerrig er der hver tirsdag foredrag og hver dag kl.20 er der fællesmeditation. Læs mere på deres hjemmeside HER.

Er du blevet nysgerrig på PopUp Strik, så kan du læse mere HER.