SelvStrik.dk

strik og hækling

Sådan strikker du!

Hvis du er nysgerrig efter at lære at strikke, så kan du få hjælp her. Det er ikke svært, men det kræver som alt andet, at man øver sig lidt. Så fat mod!

 

 

Køb pinde og garn. Det kan gøres i en garnforretning, her hjælper de dig også gerne i gang. Men man kan også købe pinde og garn i en større dagligvarebutik, fx har Superbrugsen, Føtex og Bilka udemærket garn og pinde, der ret billigt at starte med.

Pindstørrelse 4-6 er et godt sted at starte, de er hverken for store eller små. Det er letteste, at starte med strømpepinde (små pinde i pakker á 5) eller rundpinde (to pinde der er forbundet med en snor).

Køb garn, hvor der står på banderolen (papiret omkring garnet), at de passer til den pindstørrelse du har købt.

Nu er du næsten i gang. Næste skridt er at vælge hvad du vil strikke. Start med et mindre projekt kun med retmasker, fx et halstørklæde eller en grydelap. Hvis projektet er overskueligt, er der større chance for at du fuldføre :) Hvis du synes det lyder kedeligt, så gør det interessant ved at bruge multicolor garn (altså garn der har flere farver :), en vild farve eller garn med effekt fx skifter tykkelse. Det vigtigste er, at du synes det er sjovt. For hvis det ikke er sjovt, så er det tre gange så svært.

Garnstudio har en hjemmeside med gratis opskrifter og der er en kategori nederst med lette opskrifter. Du behøver ikke bruge det garn som opskrifterne foreslår. Vær opmærksom på, at pindestørrelsen gerne skal være den samme. Det kan også være, at du skal bruge mere eller mindre garn, fordi forskelligt garn har forskellig løbelængde (altså meter pr. 50g).

Så er du klar til at gå på youtube og se hvordan du først slå masker op og så strikker ret. Du kan også tage til strikkecafe, som mange strikkebutikker og flere biblioteker har. Her kan du få hjælp og vejledning uanset om du er sprit-nybegynder eller en garvet strikker.

 

Links:

Video på dansk af, hvordan man slår masker op

Video på dansk af, hvordan man strikker ret

Video på dansk af, hvordan man strikker vrang

Opskrift på et halstørklæde kun af retmasker