SelvStrik.dk

strik og hækling

25. juli 2011 23:47
by Elisabeth SelvStrik
2 Kommentarer

4 måneder senere...

25. juli 2011 23:47 by Elisabeth SelvStrik | 2 Kommentarer

Det er 100 år og en striktrøje siden jeg har lavet et indlæg på bloggen, men nu er jeg tilbage.

Jeg blev lige sidetracked i nogle måneder af nyt job (jubiiii) og af familiedødsfald (savner dig), men nu er jeg tilbage... og det er i hvert fald med mere garn :)

Siden sidst har jeg fået garn af min fars kusine, som for tiden bor i Chile. Hun var så sød (tak :) at tage lidt garn med hjem til mig.

 

 

Nam nam nam: Det er et super lækkert fed silke/uld blanding, som er plantefarvet og lidt fedtet. Men det er lige til at spise i farven og jeg er vild med at det er så råt og ufærdigt.

Det er ikke specielt blødt, men det kan været det kommer, hvis det bliver vasket lidt (hvis ikke jeg synes det er for synd - for garnet, garn har jo også følelser). Der er ca 100g - Nogle ideer til hvad jeg skal lave af det?

I mellemtiden har jeg også været til (okay det er nogle måneder siden) garn-bytte-dag med nogle kvinder jeg strikker med ind i mellem. Vi havde alle sammen noget garn, vi ikke selv ville bruge (tro det eller lad være). Og jeg var lykkelig for at slippe af med det - kan faktisk ikke huske hvad det var. Men nu er jeg den glade ejer af noget tweed-Wilferts, Drops Fabel, en rest tyndt akryl/mohair (i en super fed pink), 3 nøgler (la la) akryl sart rosa og noget lækkert super blødt varmt gråt og rosa garn. En rigtig god fangst!

 

 

Siden sidst har jeg blandt andet været i USA (hvor jeg købte garn), på Samsø (hvor jeg købte garn, meget sjovt faktisk samme farvning som noget andet garn jeg købte på Fåravlernes Julemarked på Remisen sidste december), overvejer jeg om jeg skal starte en garnforretning (eventuelt med alt det garn jeg selv har - just kidding, jeg tager mit garn med mig i graven) og ...bumbum ja så købte jeg også noget garn på Østerbro og nåe jo jeg strikkede også lidt, et tørklæde af noget Noro købt i USA - men (dette blev en mega MEGA lang sætning) jeg har ingen billeder, så jeg må lige tage nogle billeder i dagslys, så jeg kan fremvise hvad jeg har købt.

Det er gået op for mig at min passion ligger i at købe garn. Det er også fint at strikke og hækle, men det er garnet som jeg altid køber og altid er på udkig efter. Hvis mine hænder faldt af og jeg ikke kunne strikke, ville jeg alligevel købe garn. Bare fordi.

Mange gange køber jeg et nøgle (primært fordi jeg ikke har råd til 10 - 10 gange om måneden), fordi farverne er så fantastiske, at jeg bare må røre ved det. Eller fordi strukturen er helt speciel.

Nogle strikkere finder en opskrift eller ved hvad de vil strikke og så finder de garnet. Det er jo også rigtig praktisk egentlig. Men for mig kommer garnet altid først. Jeg planlægger sjældent, hvad jeg skal strikke før jeg ser garnet. Jeg forelsker mig hovedkulds i noget og så 3 måneder senere finder jeg ud af hvad det skal blive til. Og det er måske også derfor jeg har meget garn, som jeg endnu ikke har strikket med.

Men det okay. Fordi med rigtig mange andre ting i mit liv er jeg struktureret og planlægger og gennemtænker og er anal. Men lige med garn tillader jeg mig selv at være sårbar, menneskelig og gå efter min mavefornemmelsen. Jeg har ikke styr på en skid. Jeg bliver forført og jeg lader mig forføre. Jeg elsker det bare.

Kommentarer (2) -

Christine

Tænk - jeg er helt enig med dig. Jeg ELSKER også at købe garn!

Tine

Hvor hyggeligt at høre fra dig igen Smile
Jeg elsker også at købe garn! Og har det nok meget lige som dig, at jeg forelsker mig fuldstændig i noget blødt/smukt/anderledes garn.
Men jeg vil dog sige at jeg er blevet meget bedre til at holde mig i skindet.
Selvom det er svært nu hvor jeg er blevet ansat i en garnbutik Wink

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading