SelvStrik.dk

strik og hækling

12. maj 2014 13:45
by Elisabeth SelvStrik
6 Kommentarer

EN (eneste) trøje

12. maj 2014 13:45 by Elisabeth SelvStrik | 6 Kommentarer

Da Rachel Søgaards booklet Ti Trøjer udkom, forelskede jeg mig hovedkuls i EN - og tænkte: den må kunne strikkes i lamaulden.

Det gjorde jeg, så det kan den :)

Den er så dejlig at have på og jeg er vild med farverne og mønsteret. Den blev lidt stor, men det er jeg rigtig glad for nu, fordi den er rigtig putte-agtig og helt perfekt til alt det regnvejr vi har lige nu.

Lidt om det tekniske :)

Udskiftning af garn: Jeg eksperimenterede lige med pind-størrelsen og eftersom jeg strikker lidt løst ved almindelig glat og strammere ved mønster så passede det at strikke ærmer og krop på pind 4 og mønsterstrikken på pind 4,5. Jeg gik efter målene og ikke antal pinde/masker.

Farverne: Min reference størrelse var størrelse L og farverne jeg brugte var Lamauld: Grå som grundfarve og så Brændt karry, Turkis, Pink og Koksgrå som mønsterfarver. Jeg kan anbefale at lave et par prøver på 30 x 30 cm i mønsteret, både for at få mønsteret under huden og for at se hvordan farverne ser ud sammen og hvilke farver der skal være hvor.

Garnforbrug: ca. 1/2 nøgle af hver mønsterfarverne og ca. 8 nøgler Grå. Så den har kostet ca. 360kr i garn.

Den var utrolig dejlig at strikke og en super overskuelig opskrift og så er det bare et fedt mønster som Rachel Søgaard har lavet :)

Selve cardiganen har bare lige den form, hvor den kan bruges til ALT - så jeg overvejer at strikke en mere i mørk bundfarve og så i naturfarver: Brun og grå.

Kommentarer (6) -

tina

Åh ja, den var jeg også vild med det sekund jeg så den. Det er jeg stadig. Fedt også at se den i et andet garn!

selvstrik

Ja, det er en super god opskrift

Betiina

Hold da lige op hvor er den flot Smile

selvstrik

Tak Smile jeg er simpelthen også så glad for den.

Tine

Du er altså hammergod til at strikke mønster. Hvor bliver det pænt.

selvstrik

Tak Laughing ja, meget kommer med øvelse og så strikker jeg altid en god stor strikkeprøve først, for at finde ud af hvor meget jeg skal stramme garnet og lære mønsteret at kende.

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading