SelvStrik.dk

strik og hækling

11. juni 2014 14:55
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

Silke mohair drømme...

11. juni 2014 14:55 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

Jeg er - som det meste af modeverdenen lige nu - totalt vild med mohair.

Det er det hotteste lige nu (og trenden fortsætter ind i efterår/vinter). Og jeg synes det er det smukkeste lige nu <3

Mohair er let og luftig og perfekt til lune og lidt kølige sommeraftener. Den puffer op, så den kan strikkes på større pinde og den egner sig rigtig godt som kombitråd med andre - fx Pimabomulden eller den bløde SelvStrik Glimmertråd.

Jeg har lige fået en masse nye farver hjem, af mohair/silke blandingen Kid Seta, så nu er der 11 farver. Farverne som er in nu er de blød pasteller: lys turkis, sart rosa og sart blå, selvfølgelig gråtonerne og så hvidt, masser af hvidt.

Men jo mere vi kommer ind i højsommeren, bliver det også de vilde farver som stærk gul, pink, kobolt blå og til efteråret de brændte farver som rød, rust, petroleum og græs grøn.

De farver jeg har valgt til SelvStrik, passer rigtig godt til Pimabomulden fra Strikkebogen. Her nedenfor kan du se, hvor smukke de er sammen.

Leder du efter opskrifter, så kig fx på Pickles.no. De har nogle virkelig lækre opskrifter, som egner sig godt til Kid Seta'en og opskrifterne til pind 5 passer med 1 tråd Kid Seta og 1 tråd Pimabomuld.

Husk: når du skifter garn ud i en opskrift, så skal du bruge samme antal meter (og hvis dobbelttråd, skal du have antal meter gange med 2) - og så lav en strikkeprøve. Det med strikkeprøven er rigtigt godt givet ud, fordi måske kan du ramme strikkefastheden på en større pind!!! Og så bliver alt jo sjovere - eller du skal en 0,5 pind ned og så kommer trøjen til at passe :)

Hvilke farver er du mest vild med lige nu? Skriv meget gerne en kommentar - det er så rart at høre hvad du tænker :)

 

Farverne på billederne er: Hvid Pima og Hvid Kid Seta - Lysegrå Pima og Lys grå Kid Seta - Turkisblå Pima og Lys aqua Kid Seta - Turkisgrøn Pima og Aqua Kid Seta - Lyslilla Pima og Syren Kid Seta - Pink Pima og Pink Kid Seta.

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading