SelvStrik.dk

strik og hækling

16. september 2014 13:34
by Elisabeth SelvStrik
2 Kommentarer

Tossemærkelige tirsdag

16. september 2014 13:34 by Elisabeth SelvStrik | 2 Kommentarer

Jeg har en rigtig mærkelig dag i dag. Mit hoved og mine følelser er et heeeelt andet sted end arbejde pga. noget familie-drama og stressen rykker i mig. Men som altid kommer strikningen mig til hjælp :)

At strikke er simpelthen en gave og eminent til at hjælper mig til at fokusere, til nærvær og til at komme tilbage i min krop. Efter er par timers strikning, så er min hjerne i en eller anden grad rebootet og jeg føler mig som mig selv igen.

Strikning og så P1's Hjernekasse som podcast :)

Hvad er jeg så i gang med? Jeg er i gang med en cardi til min datter - Lene Holme Samsøes Pigernes Prikker i Yakuuld - og... hehe mønsterstrik frem og tilbage!? I don't think so. Så den steeker jeg da (sorry billeder senere).

Ved du hvad steeking er? Det er en gammel metode som er kommet frem igen. Finten er at man strikker rundt, i stedet for frem og tilbage, med 1 eller flere vrang-masker i mellem. Bagefter hækler man på begge sider af vrangmaskerne, på en bestemt måde, og så.... trommehvirvel... klipper man sit dyrbare strik op! 

Men fat mod, det holder, hvis du gør det på den rigtige måde :)

Der er mange, der har skrevet om det, måske du har fulgt Liselotte Weller fra Slagt en hellig ko, men denne her video neden for er jeg vild med. Ragga Eiríksdóttir er en topsej islænding og videoen er kort og koncist - lige som jeg er vild med. (Prøv at tjek Ragga ud på Instagram eller nettet - hun er sej og har en fed farvesans).

Nå til videoen :)

 Har du prøvet at steeke? (er der forresten nogen der ved hvad det hedder på dansk?) Hvordan var det? Overlevede du? Fortæl rigtig gerne om dine oplevelser i kommentarfeltet :)

 

Kommentarer (2) -

Ulla Ovesen

Jeg har lige færdig gjort en Norsk sweater med "steeks" efter Kate Davies anvisning på Ravelry, det var ikke en fuldstændig succes, da jeg vaskede trøjen, gik der nogle tråde løs, som jeg skyndsomt hæftede, mens den endnu var våd. Det skyldes sikkert at trådene var for lange, men jeg syntes heller ikke det var let at fange dem med på bagsiden. Men jeg er ukuelig, det skal prøves igen, for jeg syntes ærme åbningen bliver dejlig elastisk.

selvstrik

det vil jeg lige holde øje med når jeg vasker ,Ulla. Jeg er i gang med en flerfarvet trøje til min datter og der har jeg strikket trådene med ind i de 2 vrangmasker i midten, så de forhåbentlig er sikret. Gjorde du også det?

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading