SelvStrik.dk

strik og hækling

1. oktober 2014 15:20
by Elisabeth SelvStrik
3 Kommentarer

Strikke-skam <3

1. oktober 2014 15:20 by Elisabeth SelvStrik | 3 Kommentarer

Kender du det? Strikke-skam - altså at skamme sig over sin strik eller noget i forbindelse med strik (eller andet håndværk du har lavet)?

Måske at skamme sig over at man ikke strikker? Eller ikke får strikket nok? Eller ikke gør det 'rigtigt'? Eller ikke at gide hæfte ender? Eller at man ikke kan slå masker op? Eller at man ikke kan se, hvor mange pinde man har strikket? Følelsen af at der er noget forkert eller dårligt ved en, i forbindelse med at være kreativ.

Det møder jeg rigtig mange som gør. Så sent som i går mødte jeg en super kreativ sjæl, der var overbevist om at hun ikke kunne strikke.

Og hej, jeg er selv en af dem :)

Ja, mig. Jeg startede min virksomhed, fordi jeg ville hjælpe andre med at komme af med deres krea-skam. Men i dag fandt jeg ud af at jeg har ikke sluppet den selv.

Det handler dette blogindlæg om.

Jeg er garn-o-holiker og er vild med strikker. Jeg strikker hele tiden. Jeg drømmer om strik. Jeg holder kurser i strik. Jeg laver egne opskrifter. At strikke og sælge garn er mit levebrød. Jeg har strikket mig væk fra at være en jeg ikke ville være og ind på den rette vej, som er min.

Men... Men jeg skammer mig også. Her er min - ikke udtømmende liste - men nogle af mine største floverter, som holder mig tilbage:

Når jeg får et spørgsmål om strik jeg ikke kan svare på. At jeg aldrig har strikket en Hanne Falkenberg jakke (selvom jeg har købt kittet til Solo). At jeg hader af hæfte ender. At jeg ofte ikke er tilfreds med det jeg strikker. Og at jeg derfor ikke vil gå med det. At jeg ikke kan strikke andres opskrifter uden at skulle lave den lidt om. At jeg strikker løst og derfor ofte skal gå en 0,5-1 pindstørrelse ned. At jeg har en overflod af ideer, men har problemer med fuldføre 90% af dem. At jeg opfinder måder at løse strikkeproblemer på selv. At jeg har 10 sweaters hjemme i skabet, som mangler 10% for at blive færdige. At 3 af sweaterne har ligget i over 5 år i skabet. At jeg har 20 ting jeg har designet OG strikket, opskriften skal bare skrives. At jeg aldrig har prøvet at graduerer en sweateropskrift ud.

Ha! Nu har jeg sagt det højt. Det føles helt vildt farligt, men jeg ved at den eneste vej ud af skam - er lige lukt igennem den.

Del endelig i kommentarfeltet. Jeg lover dig, halvdelen er at sige det højt og der er helt sikker andre som har det på præcis samme måde som du. Jeg har i hvert fald <3

Kommentarer (3) -

Astrid

Især den med ikke at blive helt færdig med ting, kender jeg godt, jeg har også alt for meget liggende som jeg ikke er helt færdig med. Det er sjovere at starte og finde på. At sige at nøøøj det gad jeg godt/det skal jeg da lave... og så ikke få det lavet, det er også lidt tåbeligt. Og ærgerligt. At hæfte ender gider jeg egentlig heller ikke, men flovt er det ikke. Af samme grund er jeg i øvrigt ved at lære mig at splejse garn mens jeg strikker.

Jeg laver også ofte lidt om på opskrifter og har også alt for mange ideer inde i mit hoved der ikke kan komme ud. Men jeg skriver de bedste ned og måske en gang....
Jeg opfinder også tit Storm P løsninger, det er af og til helt skørt, men faktisk også meget fedt at kunne.
Så altså, flovt.. njaaaa, men træls, ja. Noget af det.

selvstrik

Smile Astrid. Jeg tænker en del af det er at være kreativ - at have flere ideer end tid. Jeg splejser også garn - det er lige så godt som skiveskåret brød.

Pia

Ja her burde være rigtig mange .."nemlig!!"
Sådan er det... at tvivle .. at ville, men ikke helt turde være både kreativ, klog , god, kunne alt
Men selvfølgelig .. at "steppe up" på et område gør ingen til supermenneske på resten af banen.
OG hvad så.. fremad kvinde.. der er jo sjovt

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading