SelvStrik.dk

strik og hækling

17. marts 2015 11:53
by Elisabeth SelvStrik
3 Kommentarer

EN sweater <3

17. marts 2015 11:53 by Elisabeth SelvStrik | 3 Kommentarer

Denne her skønhed har jeg haft på nonstop siden den blev færdig <3

Mønsteret er Rachel Søgaards EN fra Ti Trøjer og er oprindeligt en cardigan - som jeg også har strikket.

Men som sweater styrer den fuldstændig! Mønsteret kommer så flot til sin ret når det ikke bliver afbrudt og vrangsiden er også mega awesome, hvis man vil have et lidt mere råt look.

Opskriften til min nyeste yndlingssweater er i Maries Ideer nr.1/2015 på side 24-25. Hvis du selv vil i gang så kommer der senere på ugen et post med flere detaljer og du er jo altid velkommen til at skrive til mig på selvstrik ( a ) selvstrik . dk

Jeg har ændret en del i opskriften og den sidder så perfekt! Og jeg har allerede en mere i hovedet: EN i brune og grå farver enten som sweater eller som cardig... bumbum hvad skal man vælge :)

Fakta om trøjen

Udgangspunktet er opskriften EN fra bogen Ti Trøjer af Rachel Søgaard, men strikket i lamauld fra CaMaRose. Sweateren er strikket på pind 4,5, mens ribben er strikket på pind 3. Jeg synes ribben bliver flot og holder sig flot, hvis man strikker ribben på 1-1,5 mindre pinde end glatstrikken/kroppen, fordi rib giver sig meget ved brug.

Du kan også finde opskriften til trøjen i Maries Ideer nr.1/2015 på side 24-25 - opdagede jeg lige i går :)

Garnforbrug

EN sweateren er strikket i marineblå lamauld og til mønsteret har jeg brugt Brændt karry, Grå og Petroleum + lidt SelvStrik glimmer koksgrå og kobber.

Jeg har brugt ca. 25g af hver mønsterfarver og 7 nøgler marineblå + ca. 5g glimmer. I alt vejer den 424g, er en størrelse L og har kostet 396kr i garn (hvis du har opskriften og glimmeret i forvejen).

Strikketeknik

Den er strikket nedefra og op, på rundpind med magic-loop. Og bort set fra mønsteret er den let at strikke. Hvis man har strikket mønsterstrik før er den slet ikke svær, fordi man kun har gang i 2 farver samtidig.

Hvis du vil lære at strikke flerfarvestrik rigtig pænt - som dette her - så holder jeg kurser i KBH og der er stadig pladser til i overmorgen.

Mønsterstrikken er strikket med dominans, så mønsterfarverne står flot ud. Jeg har også strikket 'jogless stripes', så overgangen ved farveskift er blevet næsten usynligt. 

Opskriften er oprindeligt en cardi, hvor knapsømmen strikkes på senere, så jeg skulle lige regne lidt for at få den rigtige omkreds... Detaljerne om det kommer i et selvstændigt blogindlæg.

Har du lyst til at gøre mig kunsten efter? Jaaa just do it :)

Garnet og bogen kan købes hos SelvStrik.dk

Kommentarer (3) -

Anja Laursen

Hej..
Er lige stødt på denne skønhed du har lavet, og tænker at jeg vil prøve at gøre kunsten efter😜 er der noget man skal tage højde for, når man vil lave om til sweater fremfor cardigan??? Tænker at vil lave den i lett lopi, kan det ikke godt gå??? Håber det er ok med alle de spørgesmål🙏
Mange hilsner
Anja

Anja Laursen

Hej..
Prøver lige igen... (Nåede gik vidst galt første gang)
Er lige stødt på denne skønhed af din, og tænker at jeg også vil prøve at lave den. Men er der noget man skal være opmærksom på, når man laver den til sweater istedet for cardigan??? Og hvis, hvad?? (Er en str. L) påtænker at strikke den op i lett lopi, tror du ikke det godt kan gå??? Undeskylder iforvejen for alle mine spørgesmål...
Mange hilsner
Anja

Elisabeth SelvStrik

hej Anja - sorry din kommentar havde forputtet sig i mit system. Men det er meget fint med spørgsmål - eller kan man jo ikke lære noget nyt Smile

Lett Lopi og Lamaulden har samme løbelængde og nogenlunde samme strikkefasthed, selvom jeg har en fornemmelse af at Lett Lopien fylder mere i højde (lav en strikkeprøve først, så får du ikke en sur
overraskelse).

Men hvad skal man tænke på når man laver sweater frem for cardigan:
Du skal måle brystmålet på en sweater som sidder du vil have den nye sweater skal sidde. For du kan ikke helt regne med målene på en cardi, fordi knapfolden (ok, det ord fandt jeg lige på) jo er dobbelt.
Og så justerer du masketallet så det passer (og her er strikkeprøven vigtig) og så er det bare at strikke løs. Når du skal ændre masketallet og der er mønster på trøjen, så tjek hvor mange masker mønsterrapporten går op i og så skal dit nye masketal være deleligt med mønsterrapporten.

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading