SelvStrik.dk

strik og hækling

29. april 2015 15:34
by Elisabeth SelvStrik
1 Kommentarer

PopUp Strik 1.0

29. april 2015 15:34 by Elisabeth SelvStrik | 1 Kommentarer

I mandags var der PopUp Strik for første gang og det så sådan her ud:

Hvad er PopUp Strik?

PopUp Strik er et spændende projekt jeg har med Carsten Bo fra Strikkefestivalen KnitWork.

Det er en ny uformelt og kulturel måde at strikke og møde andre på. Det er kort sagt: Strik med andre på skjulte/hemmelige steder i København.

Man kender datoerne på forhånd og så kan man tilmelder sig med sin mail eller mobilnummer (det er IKKE bindende). Dagen før får man en mail eller sms med adressen og så dukker man bare op, hvis man kan og synes det lyder spændende.

Selve arrangementerne er gratis, men nogle steder skal der købes indgang eller der er en cafe der kan købes kaffe/te/kage.

PopUp Strik på Politi Museet

I mandags var vi på Politi Museet på Nørrebro i København, hvor 23 skønne mennesker var mødt op med hækle- og strikketøjet.

Politi Museet havde meget genereøst åbnet dørerne for os gratis og stillede med Lasse, en god fortæller og historie-studerende som arbejder på stedet.

Selve museet er den oprindelige Station 6 fra slut 1860'erne og modtagelsen, samt selve murerne og trappen står stadig fra den gang.

Det var i modtagelsen (se billeder længere oppe) vi sad og strikkede /hæklede, mens Lasse fortalte om det gamle Nørrebro og politistyrken i slut 1800-tallet. Det var utrolig spændende og vi fik også lige rundet politiet i besættelsestiden og hvornår der kom kvindelige betjente til (først i 1960'erne kom der kvindelige betjente!! Men fra 1915 kunne kvinder arbejde i politiet på kontor). Lidt skægt, så var der et par deltagere som var vokset op på Nørrebro i 1940'erne og 1950'erne, som også kunne fortælle lidt om det. 

Bagefter var der tid til at gå rundt og kigge - og så kunne man tage en selfie på en rigtig politimotorcykel. Og jep, det er mig der hækler på motorcyklen :)

Et andet interessant sted var Mord Rummet. I montrerne var udstillet forskellige ting fra gamle mordsager, blandet andet dette strikkede sjal/cape, med hæklede borter, fra Valby Langgade-mordet (sorry kan ikke huske årstallet). 

Dog vil jeg godt advare mod at kigge i skufferne, hvor hver skuffe er en gammel mordsag med billeder... Det var ikke for sarte sjæle, men heldigvis kan man jo lade være med at kigge i skufferne (hvis man ikke som mig, er for nysgerrig).

Bagefter satte vi os op i frokoststuen og fik kaffe, kage og mere strik/hækling og en snak.

Tusinde tak til alle jer der kom, vi var helt overvældet af interessen og glæder os meget til næste gang den tirsdag den 26. maj.

Hvis du vil have besked om PopUp Strik, kan du komme på maillisten her og næste gang er tirsdag den 26. maj.

Hvis du vil se flere billeder og video så kig forbi Instagram og søg på #popupstrik :)

Kommentarer (1) -

Elisabeth

Det er da en fantastisk idé med det popup-strik. Ærgeligt jeg er lidt langt væk Smile

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading