SelvStrik.dk

strik og hækling

2. juni 2015 13:54
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

Brodøsen på Bryggen forfører

2. juni 2015 13:54 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

Dette indlæg er gæsteblogget af Christine Mønsted, om jeg har samarbejdet med og har hjulpet mig med mange ting. Jeg ville ansætte hende, hvis jeg havde pengene. Men for nu et gæste-blogindlæg om bog-ferniseringen af Bettina Andersens bog ”Berusende Broderi” i går:

Brodøsen fra Bryggen forfører i bogudgivelse med fantasifulde og finurlige broderier

I dag er jeg blevet beriget med hele tre gode oplevelser. Det er med glæde i hjertet, at jeg kan dele den ene her med jer her på SelvStriks blog.

En god veninde havde inviteret mig med til bogudgivelse på en broderibog... lident vidste jeg, hvad jeg gik ind til.

”Berusende Broderi” hedder Bettina Andersen bog, som udgives på eget forlag og blev lanceret til reception i hendes værksted i dag.

Det at hun udgiver på eget forlag, forekommer mig temmelig handlekraftigt og sejt, foruden at det vidner om en styrke, jeg finder ganske klædelig sammen med hendes kunstneriske sanselighed. Bogen indeholder en række kvindelige kunstnere og kunsthåndværkeres forskellige udtryk i broderi.

Nål og tråd kan langt mere end jeg vidste. Således måtte jeg flere gange hen og nærstudere Birgitte Busks portrætter, fordi jeg næsten ikke kunne forstå, hvordan det er muligt at få så malerisk et udtryk frem med stof og tråd. Bemærk at hårlokkerne stritter lidt ud over rammen til højre – en dejlig sanselig detalje:

 

Min sære sans for humor blev dejligt stimuleret med Rikke Rufts fisk på dåse:

 

 

Samt Jytte Harboesgaards corneflakes :


Endelig giver Bettina Andersens egne bidrag en skøn eftersmag af livsklogskab og dybde:


De fleste af bogens broderier udstilles, i disse dage:
tirsdag den 2. juni kl. 13-18
fredag den 5. juni kl. 14-17
mandag den 8. juni kl. 14-17
tirsdag den 9. juni kl. 13-18
onsdag den 10. juni kl. 14-17

i Brodøsens Værksted:
Isafjordsgade 13
Islands Brygge
2300 København S

For mere info se: BettinaAndersen.dk

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading