SelvStrik.dk

strik og hækling

27. august 2015 14:38
by Elisabeth SelvStrik
4 Kommentarer

Lyseblå sommersky

27. august 2015 14:38 by Elisabeth SelvStrik | 4 Kommentarer

Hvad synes du: strikke/hækle gaver til andre - et hit eller shit?

(Det er lige svært at tage billeder af Hitchhiker sjalet, men jeg synes den er ret fin som en lille snegle-agtig bylt)

Jeg har lige strikket (og nu også afleveret) denne sommersky af en Hitchhiker i Gleem Lace og Kid Seta mohair - og modtageren blev glad :)

Jeg har ikke strikket så meget til andre tidligere, men det var dejligt denne gang at sidde og strikke, mens jeg tænkte på modtageren. Små stykker kærlighed strikket ind i hver maske. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang :)

Strikkeopskrift, garn og så videre...

Opskrift: Hitchhiker af Martina Behm.

Jeg har strikket den flere gange bl.a. i gul (læs om den HER) og jeg elsker at den er utrolig enkel, men med et udtryk, som gør den meget ta'påsom (aka wearable) og hvis man kun har et enkelt nøgle eller 2 af noget lækkert garn, så er det nok. Man strikker bare indtil, der ikke er mere garn :)

Garn: 1 nøgle Blue Lagoon Gleem Lace, som er håndfarvet skøn uld og silke (100g/800m) og 2 nøgler lyseblå Kid Seta, som er kidmohair og silke (25g/210m). Gleem Lacen er sådan lyseblå over i jeansblå. Det er utrolig svært helt at fange på billedet, men den er meget smuk og let sammen med den lyseblå Kid Seta.

Pindstørrelse: Jeg har strikket den på pind 4, men jeg kunne godt have gået en halv pind op. Det er i virkeligheden en fordel at det er meget luftigt.

Jeg strikkede den på lækre pinde i ibenholt som er en sort ædeltræsort og kan ses HER. Jeg elsker bare de pinde, men de er ikke så praktiske til mørkegarner, men til denne her sommersky var de perfekte <3

Hvad har du strikket fornylig til en anden? Var det en fornøjelse? Jeg bliver altid glad for et pip fra dig, om det er stort eller småt :)

Kommentarer (4) -

Sigrid Eriksen

Smukt lille sjal.
Jeg giver ofte hjemmestrikkede gaver, og min oplevelse er at de oftest bliver taget i mod med taknemmelighed.

Elisabeth SelvStrik

Tak, Sigrid Smile Ja, jeg har nok bare først fattet det nu Smile

Pia

Oooooh lækkert Hitchhiker du der har lavet Smile Og ja, det er en rigtig god model, hvis man vil være sikker på fuldt udbytte af noget guf-garn...

Jeg strikker en del til andre - siden jeg selv er begyndt at gå med sjaler, er min vennekreds også blevet beriget med en hel del, og er alle glade, og på den måde får jeg også godt afløb for min indre process knitter...... Min nevø på snart 5 og min niece på 7 elsker også at få hjemmestrikkede gaver, og beder mig endda om ting og har gjort det i årevis Smile Min niece var 4, da hun bad om at få fingerløse vanter, og hun var selv med til at finde et mønster på Ravelry, hun kunne lide - så bliver det bare ikke bedre Smile

Det er sjovt at finde et projekt eller mønster der lige passer, i de rigtige farver og med det rigtige tema osv, og det kan jeg bruge rigtig meget tid på (tak, Ravelry) - men det bedste er altid at se reaktionen - om jeg har ramt rigtigt eller ej.

Min nevø ønsker sig en blå kappe til sin fødselsdag i næste weekend, med noget rødt og gult på, så jeg har lavet Superman-logoet om, så der står 'R' i stedet for 'S' (han hedder Rasmus) og det skal så broderes på en blå kappe. Jeg har også allerede planlagt hvad jeg vil lave til dem i julegave Smile

Det giver utrolig meget, når jeg kan se, hvor glade folk bliver, og hvor meget pris de sætter på det arbejde der er lagt i - jeg gør det jo fordi jeg har lyst og tid til det, så det må siges at være en win-win situation.

Elisabeth SelvStrik

Tak, Pia Smile ja, det er bestemt ikke sidste gang jeg gør det.

Wow det lyder sejt, med den superRasmus kappe/poncho Smile

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading