SelvStrik.dk

strik og hækling

13. november 2015 15:45
by Elisabeth SelvStrik
0 Kommentarer

PopUp Strik med Amia Miang

13. november 2015 15:45 by Elisabeth SelvStrik | 0 Kommentarer

I onsdags var november PopUp Strik. Regnen piskede ned og der var også et par andre spændende strikkearrangementer den aften, så vi var ikke så mange. Men Amia Miang fortalte alligevel passioneret om freelance-livet som scenekunstner/danser.

Jeg elsker jo historier og især når man får indblik i en andens verden, hvilket Amia var utrolig medrivende og humoristisk til at fortælle om.

Fra svømning til dans...

Amia fortalte hvordan hun startede med at danse - fordi hun ikke kunne svømme :) Ej ikke helt, men næsten. Hun elskede at svømme, var god til det og tog derfor på idrætshøjskole, men kunne ikke tåle klorvandet i skolens bassin. Så hun skulle derfor lave noget andet. Og det blev dans.

Et efterskoleophold fik hende endnu på sporet af dans og scenens retning og senere fik hun trænet hårdt og kom ind på Skolen for Moderne Dans.

4 år med dans og gråd

På Skolen for Moderne Dans tilbragte hun 4 år med at studerer 50 timer om uge og om aftenen satte de stykker op og øvede. Amia fortalte, at ud over at træne og øve så var der en del gråd. Fordi det simpelthen var så fysisk hårdt med træning og at de altid var trætte og sultne.

Når de ikke trænede, var dagen pakket med koreografi, kunst/filmhistorier, pædagogik - så de både fik et teoretisk og praktisk perspektiv på dans og scenekunst.

Kropsforståelser

Amia fortalte også om en verden med usunde kropsforståelser. Om undervisere der fortalte tynde dansere at man ikke kunne se deres ribben nok (!) og velvidende at bestemte dansere havde anorexi, bad andre om at følge deres eksempler.

I en verden hvor kritisk og rettelser på ens krop var hverdag, fortalte Amia hvordan hun overlevede i det ved at se sig selv som Kroppen-Amia og så Hele Amia. På den måde kunne hun holde til at hendes krop konstant blev rettet og diskuteret.

Amia har også lavet en performance, med kroppen på dagsordenen for gymnasieelever. Amia og hendes med-scenekunstere havde røde spandex dragter på og det affødte mange snakke om hvordan kroppen egentlig ser ud og at den fx sveder når man får det varmt :)

I 15 år har Amia arbejdet som scenekunstner på forskellige forestillinger. Og gør det stadig selvom hun er stoppet med at arbejde med hårde fysiske opgaver.

Det var interessant at høre om at karriere- eller livsvej som dels var snørklet, men også fyldt med passion og hårdt arbejde. Og om anderledes succeskriterier.

Tak Amia, for at give et indblik i en lukket verden :) hvis du vil læse mere om Amia Miang kan du gøre det HER.

Vi var som sagt ikke så mange - 12 var vi i alt og Carsten havde købet en masssse kage, så vi blev da mætte :) Hvis du vil være med næste gang vi PopUp Strikker så kan du tilmelde dig nyhedsbrevet HER

 

 

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading